Infoga en emoji i Windows 11.

Det Ă€r ganska enkelt att infoga en sĂ„ kallad emoji i ett dokument eller pĂ„ webben via Windows 11. 😊Du vet en sĂ„dan hĂ€r smileygubbe eller ett hjĂ€rta eller liknande beroende pĂ„ vad situationen tarvar. I alla fall sĂ„ behöver du inte leta efter dialogrutan i menyerna, det enklaste Ă€r att anvĂ€nda sig av en sĂ„ kallad tangentbordskombination. I det hĂ€r fallet ska vi anvĂ€nda en tangent som heter Windows-tangenten eller om du lyssnar pĂ„ engelska instruktioner pĂ„ Youtube sĂ„ kallas den för Superkey. Windows-tangenten har oftast en liten Windows flagga pĂ„ sig och du hittar den nere till vĂ€nster pĂ„ tangentbordet, mellan CTRL och ALT-tangenten.

Den andra tangenten som vi anvÀnder Àr Punkt. SÄ om vi nu hÄller nere Windows-tangenten samtidigt som vi trycker pÄ punkt-tangenten sÄ kommer dialogrutan för Emojis upp pÄ skÀrmen. (WIN+.)

Dialogrutan för Emojis
Dialogrutan för bland annat emojis.

I Dialogrutan för emojis hittar du Àven roliga GIF bilder, Kaomojis, Symboler och Urklipp.

Du kan aktivera urklipp för att kunna gÄ tillbaka och anvÀnda sÄdant du har kopierat eller klippt ut tidigare. Du mÄste dock aktivera funktionen innan den kan anvÀndas. Urklippsfunktionen kan innehÄlla text sÄvÀl som bilder.

Sparade urklipp.
Exempel pÄ Urklipp.