Inställningar – Hjälpmedel – Visuella effekter

Översikt Visuella effekter

Visa alltid rullningslister

Även om ett fönster innehåller mer information än vad du kan se så kanske inte rullningslisterna på sidan är visuella. Speciellt om fönstret inte är i fokus. En del användare vill inte rulla med mushjulet utan föredrar att ta tag i rullningslisten och skrolla i fönstret den vägen. Om du behöver se rullningslisterna så kan du sätta den här inställningen till PÅ.

Genomskinlighetseffekter

Du har säkert sett att fönster och menyer i Windows 11 har lite transparens. Transparens kan störa om man har ett synfel och texten kan bli mer otydlig. Stäng av transparensen om det hjälper dig att se texten bättre.

Animeringseffekter

Windows 11 har ganska fräcka animeringseffekter i gränssnittet. Bland annat kan du se exempel på det när du minimerar och återställer ett öppet fönster. Effekterna kan ta lite av din dators prestanda och om du behöver full effekt till annat som t.ex. Spel så kan du välja att stänga av effekterna.

Stäng av aviseringar efter så här lång tid

Aviseringar om e-post och aviseringar från appar och program såsom webbläsaren flyger in nere i högra hörnet. Den här inställningen styr hur länge en avisering ska visas på skärmen. När det gäller aviseringar från webbläsare som Edge, Chrome eller Firefox så rekommenderar jag att man stänger av detta.