Hitta dina Google-tjänster.

Jaha, då ska vi kika lite på ytterligare ett moln på himlen, nämligen Google. Alla som har en Gmail har ett konto i Googles moln. Det innebär att du har tillgång till en massa tjänster hos Google. Till exempel så har du e-post, molnlagring i Google Drive, kalender, Googles Office, Onlinemöten, ja listan är faktiskt ganska lång. Jag tänkte kort visa dig hur du kan komma i kontakt med de här tjänsterna på ett snabbt och enkelt sätt.

Var är de?

Om du öppnar en webbläsare och går till adressen https://www.google.se så hamnar du på Googles söksida. Du kanske redan har den som startsida i din webbläsare. Du behöver inte ha Google Chrome. Det går bra med vilken som, till exempel Firefox eller Microsoft Edge. Det finns många olika, ta den som du brukar använda.

Längst upp till höger på sidan ser du en blå knapp, ”Logga in”. Klicka på den och logga in i din gmail (i ditt Google-konto).

Det kan hända att du har skapat ditt Google-konto med en annan e-postadress än Gmail. Du måste använda de inloggningsuppgifter som du angett för ditt Google-konto.

När du har loggat in visas en ikon uppe till höger. Det kan vara en bild som du har lagt in eller kanske dina initialer. Där hittar du dina kontouppgifter.

Till vänster om din konto-ikon hittar du en annan ikon med en massa prickar. Om du klickar på den så öppnas en ny ruta med alla dina Google-tjänster. Där hittar du genvägar till allt som du har på Google. Gmail, Drive, Foto, Maps, ja alla funktioner.