Backsteg vs. Delete

Jag tänkte att jag skulle ta och klargöra begreppet backsteg och delete på tangentbordet. Båda de här tangentkommandona raderar i ditt dokument men de raderar lite olika.

Var hittar du dem?

Backsteg: Hittar du över Enter/Retur-tangenten på de flesta tangentbord. Standard såväl som tangentbord på bärbara datorer.

Delete: Du hittar de vanligtvis över piltangenterna på ditt vanliga tangentbord men om du har en bärbar dator kan den bo på lite olika platser.

Placering på ett vanligt tangentbord:

Logitech Craft

Vad skiljer dem åt?

När du raderar text i ett dokument så är det viktiga var du har markören i dokumentet. Markören är det lilla blinkande strecket i dokumentet som markerar var du befinner dig. När du raderar med backsteg så raderas texten till vänster om markören. När du raderar med delete så raderar du texten till höger om markören.

Vill du radera en fil i utforskaren så använder man vanligtvis delete för detta. Klicka på filen en gång och tryck delete så hamnar den i papperskorgen.

Det här var en liten baskunskap bara för dig som inte fått till dig de här begreppen ännu. Det kan göra mycket skillnad att ha klart för sig hur de här funktionerna fungerar.