Inställningar – Bluetooth & Enheter – Skrivare och skannrar

Översikt Skrivare & Skannrar

Lägg till en skrivare eller skanner.

Vanligtvis är det enklast att installera sin skrivare eller skanner genom att först ladda ner installationsprogrammet från tillverkarens hemsida. Det ger den funktionsmässigt bästa installationen.

Det är ganska vanlig support jag får utföra på jobbet där jag får koppla upp mig mot kundens dator och fixa skrivarinstallationen. Ofta har man bara tryckt i USB kabeln och kör på de drivrutiner som Windows har hittat men sen saknar man vissa funktioner.

Att köra installationen via Lägg till enhet brukar jag bara ta till om det är en äldre skrivare som kan vara lite trixigare att installera.

Under Lägg till

Här listas de skrivare som redan finns installerade i din dator. Det finns en del inbyggda skrivarfunktioner som egentligen inte skriver ut något i fysisk form, det vill säga på papper.

  • Fax: Faxskrivaren är standard.
  • Microsoft Print to PDF: Japp du behöver inte installera någon PDF plugin från nätet som drar till sig en massa malware och skräp för dessa gratis tjänster brukar tendera att göra det. När man skapar en PDF fil så skriver man egentligen ut dokumentet men till en fil med PDF format. Om man till exempel skulle vilja skriva ut en bild som en pdf så kan man öppna bilden, välj Skriv ut och i skrivarfönstret väjer man skrivaren Microsoft Print to PDF.
  • Microsoft XPS Document Writer: XPS formatet är Microsofts motsvarighet till PDF. Det har aldrig fått något direkt genomslag.
  • OneNote (Desktop): Du kan skriva ut bilder eller dokument till Microsofts Anteckningsprogram OneNote. Om du skriver ut ett dokument så blir det en bild i en vald anteckningsbok i OneNote.
  • Snagit 2020: Det här är ett program som jag har installerat i min dator för att ta skärmbilder. När bilden tas skrivs den som en bild i mitt Snagit program. Denna post finns inte med i datorn som standard utan är installerad av mitt program. Jag har inga övriga skrivare men du kanske ser skrivare som du har installerat själv från till exempel Brother eller HP eller Canon.
Skriv ut en bild till PDF.

Skrivarinställningar

Låt Windows hantera min standardskrivare: Om den här inställningen är aktiv kommer Windows att skriva ut till den senast använda skrivaren. Om du bockar av den så kan du gå in på önskad skrivare i listan och välja den som standardskrivare.

Relaterade inställningar

Här hittar du genvägar till inställningar som kan ha med utskriftsfunktionen att göra. I det här fallet Egenskaper för utskriftsserver och felsökning av skrivarproblem.