Surfplatteläge vs. Helskärmsläge

Det finns två lägen på Start-menyn som påminner lite om varandra men som inte riktigt är lika. Det är Helskärmsläget och Surfplatteläget

Start-menyn i Helskärmsläge

Surfplatteläge

Det här läget på Start-menyn är till för enheter som har pekfunktion och som man kan köra som en surfplatta. När du har aktiverat det här läget så beter sig din desktop inte riktigt som vanligt. En skillnad är att alla program och appar körs i helskärmsläge. För att växla mellan öppna program så öppnar du Aktivitetsvyn, det finns inga ikoner i aktivitetsfältet. Om du har flera program öppna och vill se dem sida-vid-sida så får du dra det öppna programmet till ena sidan av skärmen då får du upp övriga öppna fönster på andra sidan och du kan välja det som ska ligga i andra halvan av fönstret. När du använder Surfplatteläget är din start-meny utgångsläget på ditt dator inte skrivbordsmappen som i vanligt läge. Du kan alltså inte se skrivbordet i Surfplatteläget. 

Själva Start-menyn fungerar på samma sätt i Helskärmsläge som i Surfplatteläge. Själva Start-menyn visas i helskärm med alla fästa paneler först. Du kan växla till att se alla program och appar i  bokstavsordning genom att klicka på den knappen. Jag ska visa i instruktionsvideon.

Helskärmsläge

Det som egentligen skiljer Surfplatteläget från detta läge är fönsterhanteringen. den fungerar exakt på samma sätt som när du använder Start-menyn i normalt läge. Det vill säga fönstren öppnas inte alltid i helskärm och du kan växla mellan fönster genom att klicka på ikonerna i aktivitetsvyn. När du inte har start-menyn uppe så visas skrivbordet i vanlig ordning. 

Instruktionsvideo: