Få igång en död Brother skrivare!

Skrivare

Ingen permanent lösning men en s.k. workaround!

Hade ett märkligt fall häromsistens där jag fick in en Brother skrivare som kunden hade stängt av med ström-knappen men som sedan inte startade. Det man brukar göra i det fallet är att ta ur strömsladden ur vägguttaget för att maskinen ska tömmas helt på ström. En s.k. hårdvarureset. Det här fungerade inte riktigt som önskat på skrivaren. Den startade men direkt får man ett meddelande att alla funktioner inaktiveras och att man ska starta maskinen igen korrekt på startknappen. Efter att maskinen har stängt ner sig är den död igen.

Det här felets riktiga orsak är en defekt komponent på kretskortet för strömhantering. Det går dock att få igång maskinen igen men det innebär inte att man har löst felet med kretsen.

För att få liv i maskinen igen:

  1. Ta ur pappersfacket.
  2. Dra ur strömsladden. (Hårdvarureset)
  3. Låt pappersfacket vara ur och håll in power-knappen samtidigt som du ansluter skrivaren till eluttaget.
  4. Skrivaren startar och kommer att fråga efter pappersfacken. Sätt tillbaka detta och ställ in rätt datum och tid på din skrivare.

Som jag sade är detta ingen lösning på problemet. Det du inte kan göra nu är att stänga av din skrivare på strömknappen. Då får du samma fel igen. Däremot kan du dra ut strömsladden ur eluttaget för att stänga av den helt. Sätter du tillbaka strömsladden igen ska den starta normalt.