Inställningar – System – Återställning

Åtgärda problem utan att återställa datorn

Innan du går till en så drastisk åtgärd som att återställa hela datorn så kan du prova att köra en felsökare. Om du klickar här kommer du till felsökningen under inställningar och system.

Återställningsalternativ

Återställ den här datorn

Om din dator krånglar kan det vara en god idé att återställa den. Det finns en del grejer som du måste ha klart för dig innan du gör detta.

  • Fullständig återställning: Ta backup på dina filer. Om du väljer en fullständig återställning som tar bort dina filer så måste du ha sparat dem på en annan disk.
  • Återställa din dator och behålla personliga filer: Om du väljer att återställa din dator och behålla personliga filer då kommer alla program att tas bort. Viktigt att komma ihåg att ta backup. Speciellt om du använder bokföringsprogram eller andra program som innehåller viktiga databaser.

Med personliga filer menas allt som finns sparat i användarens profilmapp. Om du har sparat dokument direkt under C: så kan dessa försvinna så kontrollera att du har sparat dina filer på rätt ställe.

Avancerad start

Om man ska felsöka sin dator kan det vara bra att starta i avancerad start. Från avancerad start kan du till exempel starta i felsäkert läge, starta från annat media, komma in i terminalen och återställa datorn.

Återställning under Inställningar.