Fönstret E-post

Så här ser fönstret e-post ut när du öppnar det efter det att du har lagt till ett e-postkonto. I exemplet har jag lagt in ett Outlook-konto från Microsoft. Samma sak som hotmail fast med @oulook.com efter namnet. Jag ska gå igenom numreringarna här så att du förstår vad de olika rubrikerna gör.

Fönstret i appen E-post
Fönstret i appen E-post
  1. Ny e-post: Den gör precis vad den säger. Klickar du här öppnas en ruta vid punkt 5 där du kan skriva ett nytt e-postmeddelande till någon som du vill nå.
  2. Konton: De konton som du har lagt till här listas under denna rubrik. Du kan ha flera konton installerade och det kan vara blandat. Telia, Gmail Hotmail m.fl. det spelar ingen roll. Klicka på kontot så ser du listan med e-post under nummer 4.
  3. Mappar: Varje konto innehåller fler mappar än bara Inkorgen. Du kan se övriga mappar som tillhör ett specifikt konto under 3.
  4. E-postlistan: Har ser du de e-postmeddelanden som finns i markerad mapp. I exemplet sår jag i inkorgen så meddelanden som finns i Inkorgen listas här. Om du klickar på ett meddelande i 4 så öppnas detta i ruta 5.
  5. Meddelande/Ny E-post: Den här ytan delar som sagt funktionen att visa ett emottaget meddelande och det visar även rutan nytt e-postmeddelande för att skriva e-post till någon.
  6. Appen E-post: Öppnar appen E-post. Kan tyckas märkligt för där är vi ju men de här symbolerna återfinner du i Kalender och Kontakter med.
  7. Kalender: Öppnar appen Kalender. Återkommer till denna.
  8. Kontakter: Öppnar appen Kontakter. Återkommer till denna.
  9. Inställningar: Inställningar Öppnas på högersida i ruta 5. Återkommer till denna.
  10. Appen To-do: Den här appen är en app för planering där du skriver upp vad du har för uppgifter att utföra. Den är inte installerad som standard i Windows 10 men klickar du på ikonen kommer du till Microsoft Store där du kan ladda ner den.

Manualen för E-post finns att ladda ner som PDF under Utbildningsmaterial.

P.S. Använd inte e-postadressen på bilderna om du vill kontakta mig! Den är endast för exempel och kontrolleras ej regelbundet. Använd kontaktformuläret. D.S.