Inställningar – Bluetooth & Enheter – Enheter

Under Enheter kan du ansluta enheter som möss, högtalare eller headset som går på Blåtand. Du kan även ansluta bildskärmar trådlöst om datorn och enheterna har stöd för detta. Du ansluter också Xbox handkontroller och enheter som har stöd för DLNA. DLNA är en standard för trådlös överföring mellan enheter.

Översikt enhetsinställningar
Översikt enhetsinställningar

Lägg till enhet

Det säger sig självt. Om du till exempel har en dator med inbyggd Blåtand och har köpt dig en mus med blåtandsanslutning så går du in här. Klickar på lägg till och söker efter musen. När den dyker upp kopplar du ihop den med din dator. Samma med headset och annat på Blåtand.

Indata

Under indata ser du alla anslutna enheter som kan ge input till datorn såsom mus och tangentbord. På bilden ser du att i min dator finns en mottagare för min trådlösa mus samt mitt tangentbord som är anslutet via USB kabel.

Ljud

Under ljud listas alla enheter som kan ta in eller skicka ljud från datorn. I min enhet finns det som du ser ett par USB ansluta hörlurar. En Webbkamera som har mikrofon samt en skärm med inbyggda högtalare.

Enhetsinställningar

Om man aktiverar den här inställningen kommer datorn att ladda ner drivrutiner och appar för anslutna enheter även om du har mobilt bredband med dataavgifter. Standardinställningen är Av.

Relaterade inställningar

Relaterade inställningar finns under många rubriker och de är egentligen genvägar till inställningar som relaterar till platsen du är på. Här har vi till exempel Ljud och Bildskärm som relaterar till Enhets inställningar.