Lägga till ett konto i appen E-post

Även om det är smidigt att använda webbmail via webbläsaren så kan det vara enklare att jobba med sin e-post i en klient app. Speciellt om du har flera olika e-postkonton. E-post är en sådan app. I den här artikeln ska jag visa hur man lägger till ett epostkonto i appen.  

Hitta appen E-post:  

Först måste vi starta appen E-post. Du hittar den på flera ställen i datorn. Start-menyn under bokstaven E. Du kan också hitta den på aktivitetsfältet. Symbolen som ser ut som ett brev är just e-post-appen.  

Lägg till ett konto: 

När du startar appen för första gången får du upp dialogrutan Lägg till ett konto. Här väljer du vilken typ av konto du har. Om du har en Telia mail så väljer du Annat konto (POP, IMAP). Annars är det ganska enkelt att välja. I exemplet väljer jag Outlook.com för jag ska lägga till en e-postadress hos Microsoft.  

Välj kontotyp här.

Ange dina inloggningsuppgifter: 

När du har valt vilken typ av konto du ha ska du ange dina inloggningsuppgifter. Din e-postadress och sedan lösenordet för ditt e-postkonto. Har du en Telia mail så har du fått dina uppgifter från Telia brevledes. Om du inte kan dina inloggningsuppgifter så kan du byta lösenord på dit e-postkonto via Telia Mina Sidor. 

I exemplet loggar jag in med ett Microsoft-konto så jag får en inloggningsförfrågan från just Microsoft.

OBS!
Om du använder en Hotmail eller ett Office 365 konto kommer du att få frågan om du vill använda kontot överallt i datorn. Välj Enbart Microsoft-appar om du vill använda ett lokalt användarkonto i datorn annars kommer din inloggning i datorn att ändras till ditt Microsoft-konto.  

Klicka rätt här.

Allt är klart! 

Nu ska ditt konto vara konfigurerat. Du bör se dina meddelanden i inkorgen. Om du inte får upp dina meddelanden kan det vara så att du har angett fel e-postadress eller lösenord. Om det är fallet ska du gå upp ett meddelande om att du bör åtgärda ditt konto.  

Kontot är konfigurerat.

P.S. Använd inte e-postadressen på bilderna om du vill kontakta mig! Den är endast för exempel och kontrolleras ej regelbundet. Använd kontaktformuläret. D.S.