Aptos – Det nya teckensnittet i Microsoft Office!

Microsoft ska nu uppdatera sina standardteckensnitt i Microsoft Office. Det nya teckensnittet Aptos ersätter Calibri som har varit standard i Word sedan 2007.  Jag vet inte om Microsoft har rullat ut det i den Office version som ligger som stabil nu men in Betaversionen i Insider-programmet är dessa nya fonter live. Aptos är inte det enda nya teckensnittet som ligger i listan. Det finns numera fler att ladda ner direkt i font-listan. De är markerade med ett litet moln.

Det nya teckensnittet kommer inte påverka utseendet i programmet Word. Det är den nya standardmallen Normal som har fått ett nytt utseende. Det påverkar alltså bara nya dokument.

Aptos är inte bara nytt i Word, utan även ny standard i Excel. När jag kikade i PowerPoint så är det fortfarande Calibri som ligger som standard men det kommer troligen att ändras.

Aptos är egentligen inget nytt teckensnitt det har tidigare gått under namnet Bierstadt och har utvecklats av Steve Matteson.

Till höger ser du en bild på listan med teckensnitt i den senaste insider versionen av Word. (Använd inte Insider versioner av Office programmen om du är beroende av en stabilitet. Insider versionerna är förhandsversioner och inte färdigutvecklade.)