Ställa in förvald webbläsare i MacOS Ventura.

Ventura har kommit ut och har du hängt med i svängarna och uppdaterat din Mac så har du säkert fått den sprillans nya macOS Ventura. Har du öppnat Inställningar så har du säkert sett att det har möblerats om en hel del där.  Hur som helst så var jag tvungen att ändra min standard webbläsare efter uppdateringen. Safari funkar kanske men den klarar inte allt. Det får blir Google Chrome. Fast jag kan säga att Firefox är inte fy skit den heller. Fungerar alldeles utmärkt på en Mac. 

Så här gör du i alla fall för att ställa in förvald webbläsare i macOS Ventura. 

  1. Öppna Inställningar. 
  2. Klicka på Skrivbord och Dock på vänster sida. 
  3. Skrolla ner till Förvald webbläsare.

Själv hittade jag inte till en början så jag använde mig av sökfältet uppe till vänster och sökte sonika på webbläsare. Så kan man också göra.

Inställningar i macOS Ventura.