Omstartsmagi!

Du har säkert varit ute för att ditt Internet inte fungerar eller att någon funktion på datorn har slutat att fungera. Det första man bör göra i ett sådant läge är att försöka sig på en omstart.

Internetstrul!

Om du inte kan ansluta till Internet med någon enhet hemma så bör du först och främst starta om din router. Det är routern som tar in Internet och fördelar ut det till dina olika datorer och telefoner. Kom ihåg att om ditt Internet fungerar på telefonen men inte i datorn så kan det fortfarande vara routern. Din telefon kan fortfarande surfa via mobilnätet. Din dator har inget mobilnät att tillgå. För att starta om routern går du till enheten och stänger av och sedan på den igen på strömknappen. Om du inte hittar någon sådan dra ur strömsladden och sätt i den igen. Tryck INTE på någon knapp som heter Reset. Den gör något helt annat.

När du har startat om routern så dröjer det någon minut eller två innan systemet har startat upp ordentligt och du kan testa att öppna någon hemsida igen på datorn.

Dator och mobilkrångel.

Samma sak gäller där. Börja alltid med att starta om din enhet för att se om problemet löser sig. I många fall kan det faktiskt räcka med en omstart för att problemet ska lösa sig.

Naturligtvis löser det inte alla problem men har du testat det och det inte fungerar kan du gå vidare till nästa steg i felsökningen. Om du någon gång har ringt till din Internetleverantör när du har haft lite bekymmer med uppkopplingen har du med 100% säkerhet blivit ombedd att göra en starta om som ett första steg.