Irriterade egenskap hos Microsoft Edge

Webbläsaren Microsoft Edge är en jättebra webbläsare på många sätt. Har man ställt in den ordentligt så fungerar den jättebra. Microsoft har dock lagt sig till med ett väldigt irriterande beteende som gör att väldigt många tappar sina egna inställningar för valda sökmotorer.

När en uppdatering har gjorts så frågar webbläsaren om du vill använda rekommenderade inställningar. Användare som inte riktigt förstår vad det innebär bekräftar oftast detta av rädsla och så ändras inställningarna tillbaka till sökmotorn Bing som jag inte kan rekommendera någon att använda eftersom den ger sämre sökresultat.

Det finns ett tillfälle då en sådan funktion skulle kunna vara bra. Det är när man har fått in nått malware i webbläsaren eller datorn som ändrar sökmotorn till något annat skräp. Synd bara att den återställer till Bing. Bättre hade varit att man kunde välja vilken sökmotor man vill återställa till.

Om du vet med dig at du har gjort justeringar i Microsoft Edge för att till exempel lägga in Google som sökmotor så välj Uppdatera inte inställningarna för webbläsare.

Om du har ändrat sökmotorn från Bing till en annan, till exempel Google, så välj alternativ 2 i denna rutan.