Nyheter från Google Drive – Hantering av papperskorgen

Från och med den 13 oktober 2020 kommer filer som ligger i papperskorgen att raderas automatiskt när de ha legat i 30 dagar. Efter de 30 dagarna kommer filerna inte att kunna återställas från papperskorgen.

Google Drive Logo
Ikonen för Google Drive

Detta ska hjälpa både användaren och Google själva att få bort filer som onödigt upptar plats på servrarna. Jag kan förstå beslutet att göra så här. Som användare är man på tok för dålig på att filhantera och ta anvar för sitt lagringsutrymme. När jag kontrollerar min egen Drive så ser jag att jag har gamla filer som jag inte behöver liggandes i min papperskorg på Google Drive och jag är ändå ganska bra på att tömma i mina lagringsenheter. Tänk på att det som ligger i papperskorgen ska tömmas. Alla lagringsplatser har papperskorgar. Till exempel, datorn, din molnlagring så som Google Drive, OneDrive och Dropbox, och glöm inte bort att din e-postlåda också ha papperskorg som behöver tömmas ibland.