Ta bort aviseringar från webbplatser i Google Chrome.

Det är lätt hänt att man vill bli av med den där rutan som frågar dig om webbsidan får skicka aviseringar till din dator, och så klickar man på Godkänn av bara farten. Sedan får man ännu mer irriterande rutor som ploppar upp i tid och otid med olika budskap från webbplatser. Som tur är kan man få bort de här oönskade aviseringarna. Här ska vi titta på var vi gör detta i Google Chrome.

  1. Till att börja med måste vi gå in i inställningar i Google Chrome. Du hittar inställningar genom att klicka på ikonen som föreställer tre prickar längst till höger i verktygsfältet.
  2. Välj inställningar i menyn som visas.
  3. Gå till Sekretess och Säkerhet.
  4. Sedan Webbplatsinställningar.
  5. Välj Aviseringar.
  6. Här ser du vilka webbplatser som du har blockerat aviseringar från respektive godkänt aviseringar från. Som standard ligger det godkännande från Google drive och doc samt mail där. De behöver du inte ta bort. Skulle du däremot ha en annan hemsida liggandes bland de godkända kan du ändra på det genom att trycka på de tre prickarna till höger om sidans namn och välja Blockera eller Ta bort.

På bilden ser du att jag har en sida blockerad från Pc För alla. Jag har inga sidor mer an standard som är godkända för aviseringar.

Inställningar för aviseringar Google Chrome.
Inställningar för aviseringar Google Chrome.