Safari – Hemsida vs. Startsida

När du gör dina inställningar i Safari stöter du på benämningarna Hemsida och Startsida. Jag tänkte att jag skulle förklara skillnaden mellan de två. Det kan vara lite förvirrande till att börja med men så är är det. 

Startsidan: Det här är den sida som Safari startar med. Du ser dina favoriter, ofta besökta webbplatser, du kan se integritetsrapporter från din surfhistorik. Startsidan kan du också smycka med en fin bild. 

Startsidor är allt vanligare i Webbläsare. Du hittar startsida i Firefox, Chrome och även Edge. Andra webbläsare så som Vivaldi, Opera och Brave har startsida även de.

Hemsidan: Den här sidan är som standard Apples hemsida men du kan själv specificera en webbsida som hemsida. Du kanske föredrar att starta på google sökmotor eller kanske din egen hemsida. Du kan välja vilken sida du själv vill helt enkelt. Vad ska du ha hemsidan till kanske du undrar. Jo om du inte vill Starta Safari eller nya flikar i Safari på Startsidan kan du ställa in en egen hemsida att starta på. Se bilden nedan. 

Så här specificerar du hemsida:

  1. Klicka på Safari i meny-fältet
  2. Välj Inställningar.
  3. Gå till Allmänt.
  4. Vid Hemsida skriver du in adressen (URL) till den hemsida som du vill använda.
Ange adressen till den webbsida som du vill använda som hemsida.

Lägg till i verktygsfältet för Safari. 

Du kan lägga till en knapp för startsida och Hemsida i verktygsfältet. Se inlägget för hur man lägger till funktioner i Safari eller bara CTRL+Klicka i Safaris verktygsfält. Välj Anpassa verktygsfält. Dra knappen till verktygsfältet.

Knapparna för Startsida och Hemsida i Anpassa verktygsfältet.