Kan inte skapa lokalt konto vid installation av Windows 10.

I mitt arbete gör jag många grundinstallationer av Windows 10. Efter den senaste uppdateringen 19.03 har det dykt upp en liten twist. Om datorn är ansluten till Internet trådlöst eller med kabel så kan man inte skapa ett lokalt användarkonto. Är maskinen Internetansluten så är du tvungen att skapa ett eller logga in i datorn med ett befintligt Microsoft-konto. Det går inte att komma förbi utan att koppla ifrån Internet från maskinen. Gör du det så går det att göra ett lokalt konto. Så numera ansluter jag datorerna efter att jag har kommit in på skrivbordet.

Mitt råd till Microsoft!

Jag förstår inte varför Microsoft ska försöka tvinga folk att ha ett Microsoft-konto. Ge användarna lite frihet. Snarare göra det tydligare vid första inloggningen om man vill ha ett lokalt konto eller ett Microsoft-konto och skillnaden mellan dem.