Outlook och Google Kalendern förbryllar!

Om det är någon som använder sig av Google kalendern och Microsofts Office program för e-post, Outlook, så har ni nog märkt att programmet inte synkroniserar Google kalendern. Det är ett problem för oss som använder Gmail som vårt huvudsakliga e-postkonto.

Detta förbryllar i alla fall mig eftersom jag inte har några problem med att använda Googles kalender med Appen Kalender som ingår i Windows 10 basutbud av appar. Fullt funktionell tvåvägsfunktion utan problem!

En annan intressant aspekt är att det faktiskt fungerar i Outlook för Mac. Där importeras kalender normalt och du kan använda Outlook för att lägga till tidsbokningar som sedan synkroniseras till webben och alla dina övriga enheter.

I Windows har jag även testat Insider Preview versionen av nästa version av Outlook. Samma sak gäller där, ingen tvåvägsfunktion eller import av Googles kalender.

Man kan ju undra när Microsoft ska få ordning på den här inkonsekvensen i sina e-postprogram.

Vad kan man göra med Googles kalender i Outlook?

Du kan göra två saker, importera en ögonblicksbild av Kalendern i form av en iCal fil och du kan prenumerera på din Google Kalender. Om du prenumererar på kalendern så kommer Outlook att hämta alla nya inlägg i kalendern och visa dem i programmet. Däremot är det inte en tvåvägs funktion där du kan lägga till händelser och få den att uppdatera du Google kalender på webben och därigenom synkronisera till din mobiltelefon.

Instruktion för att lägga till Googles kalender i Outlook. Dock med begränsningar i funktion.