Teams gratis konto, schemalägg med Hotmail!

Jag skriver Hotmail men detta omfattar alla e-postadresser med @hotmail.com, @hotmail.se, @live.com, @live.se, @msn.com, @msn.se och så klart @outlook.com. De här e-postadresserna är Microsoft-adresser och ligger på deras e-postservrar och alla som har en ”hotmail-adress” kan logga in och läsa sin e-post på https://outlook.live.se.

Om du skapar ett gratis-konto på Teams med en ”hotmail” så kommer du fortfarande inte att ha någon kalender i din Teams-app. Däremot kommer du precis som med Gmail kunna schemalägga ett Teams-möte med hjälp av den kalender som du har i din ”hotmail”.

  1. När du ska schemalägga ett möte med ditt gratis-konto så klickar du på ikonen Möten på vänster sida i appen Teams. I Teams för företag finns inte Möten där finns istället Kalender eftersom Teams då är kopplat till företagets Exchange-konto.
  2. Gå till Schemalägg möte, ange tid och datum och välj sedan Dela via Outlook (Online).
  3. Nu öppnas din Kalender i Outlook (Online) och här kan du lägga till deltagare som finns i din adressbok eller helt enkelt genom att ange deltagarens e-postadress.
  4. När du är klar klickar du på skicka.
  5. Nu finns ditt möte i din Outlook-kalender och du kan starta mötet via länken kalenderinlägget eller via din Teams-app under Möten.
Dela Teams möte via Outlook online (Hotmail)
Punkt 1-2: Schemalägg ditt möte.
Bjud in deltagare och skicka mötesinformation till dina deltagare.
Punkt 3-4: Bjud in deltagare och finjustera mötesinformationen om det behövs. Kalendern i Outlook Online.
Mötet bokat i din kalender
Punkt 5: Nu är mötet bokat i din kalender och om du vill kan du starta mötet från kalendern. Mötet kan också startas i Teams-appen under möten.

Kalender och skillnaden Teams med och utan Exchange.

Som jag har sagt tidigare så skiljer sig Teams Gratis från Teams Business som oftast har koppling med Exchange. Det är bland annat Kalender-funktionen som skiljer dem åt. Gratis-versionen har något som heter Möten vilken du kan schemalägga genom. Exchange-kopplad Teams har en fullvärdig Kalender istället.

Teams kopplad till Exchange med Kalenderfunktion.
Teams kopplad till Exchange med Kalenderfunktion.