Mobiltelefonen blev överhettad!

Igår var det en strålande sommardag och jag och mamma drog till svägerskan för att sola och bada i poolen. När vi kom dit ställde jag min ryggsäck bland annat innehållande min mobiltelefon i skuggan. Tänkte inte på att solen rör sig och snart stod ryggsäcken i gassande solsken. Några timmar senare skulle jag kolla mobilen och då hade jag en liten överhettning. Mobilen var stekhet och varnade för fullt att den var överhettad. Efter en stund i den svalare skuggan hoppade den igång igen. Jag hade tur den här gången, men tänk på det när ni är ute i värmen, att inte låta mobiltelefonen ligga i solen för länge.

Vad ska man göra om den blir överhettad?

Som jag gjorde ska du låta mobilen ligga svalt så att den återfår normal temperatur. Du ska inte försöka använda den när den fortfarande är het. Om den är för het får man larm om det på skärmen, och det går helt enkelt inte att använda telefonen. Min Iphone stängde inte av sig. Hur det är med andra märken kan jag inte säga men jag kan tänka mig att en del kanske stänger av sig och det gör säkert en Iphone med om det skulle alldeles för varm.