Ny design i Firefox 89.0

Om du använder webbläsaren Firefox kanske du har sett att den efter uppdateringen till version 89.0 nu ser lite annorlunda ut. Den har fått en grafisk välbehövlig uppdatering såväl som lite under huven förbättringar.

Vad är nytt?

  • Förenklat verktygsfält för att man ska kunna fokusera på navigationselementen. Jag vet inte om jag kan hålla med om att det ska förenklas. Själv får jag alltid lägga till knappar som jag använder ofta såsom Hem-knappen, Favoriter har de bantat bort så den har jag lagt till. Sen har jag lagt till Skärmklipp och Skriv ut. Det är ju en av fördelarna med Firefox att man kan anpassa den så att den passar din egen användning.
  • Flikarna har en mer flytande design.
  • Menyerna är omdesignade och har lite rundare hörn.
  • Nya fina teman. Både det ljusa och det mörka temat är riktigt trevligt.
  • Omarbetade ikoner och en lugnare färgpalett ska förbättra upplevelsen i Firefox.
  • Reducerat antal aviseringar och meddelanden från webbläsaren.
  • Förbättrad säkerhet när man surfar i privat fönster. De har infört något som kallas Total Cookie Protection, vilket innebär att alla cookies stannar på den sajt som de skapades på. Inga trackers kan följa ditt användande över flera sajter.
Jag har lagt till en del funktioner i Firefox.