Nyheter och Intressen – Windows 10!

Alla som har kört sina Windows uppdateringar den senaste tiden har väl märkt den lilla väderikonen i aktivitetsfältet. Håller du musen över den så får du upp nyhetsfönstret också. För en del kan denna lilla uppdatering vara välkommen men inte för alla. Jag ska visa hur man kan justera den så att man inte störs av den eller om man helt enkelt vill ta bort den för den tar ju en del plats i aktivitetsfältet. Alla har inte så mycket plats och ikoner man använder kanske gör lite större nytta här än just Nyheter och Intressen.

Ställa in Nyheter och Intressen

Om du högerklickar på ditt aktivitetsfält så ser du att det har lagts till en rubrik i snabbmenyn som heter just Nyheter och Intressen. Om du håller muspekaren över menyvalet så dyker det upp fler menyalternativ vid sida om rubriken.

De översta tre valen hänvisar till hur presentationen sker i aktivitetsfältet:

  1. Visa ikon och Text: Visar en väderikon samt text om aktuellt väder.
  2. Endast ikon: Visar bara väderikonen.
  3. Inaktivera: Tar bort Nyheter och Intressen från aktivitetsfältet.

De två understa har med beteende att göra:

  1. Minimera uppdateringar i aktivitetsfältet: Jag vet faktiskt inte. Tror att det uppdaterar med längre intervaller men det kan jag inte svära vid.
  2. Öppna vid hovring: Den här är viktig. Om den är i bockad vilket den är som standard så kommer nyhetsfönstret att öppnas när du håller muspekaren över ikonen. Den kan du bocka ur så slipper du få upp fönstret av misstag. Istället får du klicka på ikonen för att få upp nyhetsfönstret.
Inställningar Nyheter och Intressen.
Inställningarna för Nyheter och Intressen

Ställa in Intresseområden.

Du kan klicka upp nyheterna och längst upp klicka på Hantera intresseområden. Du väljer helt enkelt vilka typer av nyheter du är intresserad av. Skulle tro att du kanske måste logga in i ditt Microsoft-konto för detta annars visas standardinställningar.

Nyheter och Intressen i Windows 10
För att dölja ett kort i nyheter så klicka på tre-punkts-menyn i kortet. Jag fick testa detta på ekonomi och sport korten. Sånt behöver jag inte se. 🙂