Bästa datorn?

Vilket märke är bäst?

När man står i butik och ska sälja en dator så får man ofta frågan vilket märke som är bäst. Eller frågan gäller egentligen vilket märke har minst felfrekvens. Det är tyvärr så att alla datorer oavsett märke faktiskt kan gå sönder oavsett hur dyr datorn var. Apple, HP, Dell, ASUS, Acer, Lenovo o.s.v. alla råkar de ut för fabriksfel i någon mån. Det här gäller ju inte bara datorer, det gäller skrivare, bilar you name it! Allt! Så fråga inte vilken som inte går sönder fråga istället så här:

Vilket märke har den bästa servicen?

Det är nämligen så här att det spelar ingen roll om en produkt får ett fabriksfel. Det viktiga är att när det händer, så går det väldigt snabbt att få den åtgärdad. Den tillverkare som korrigerar felet snabbt och enkelt är den som får sälja en produkt till nästa gång kunden ska köpa nytt. 

Svar!

Det märke som har den support som är lättillgänglig, som är snabb och gör ett bra jobb är det bästa märket. 

Kvalitet!

Sen kan vi ju tala om kvalitet. Alla märken har olika modellserier och de brukar ha olika kvalitet. Av erfarenhet så tycker jag att de maskinerna som håller den högsta kvaliteten hos de olika märken som finns är de som är företagsdatorer eller väldigt highend speldatorer. När du ska köpa en laptop t.ex. så känn på datorn. Känns den plastig och som ett tomt skal? Hur känns tangentbordet? Känns tangenterna fasta och tysta så är det bra. Känn på gångjärnen till skärmen o.s.v.

Maskinvara!

När det gäller processor, minne, grafik, hårddisk o.s.v. så brukar jag rekommendera att man köper en dator som håller högre prestanda än vad man tror att man behöver. Den kommer att kännas piggare längre än om man lägger sig på en låg nivå p.g.a. ett lågt pris. Jag lovar att den “billiga” kommer att börja kännas slö ju längre tiden går för det gör alla datorer oavsett utgångsprestanda. Frågan är bara hur snabbt du vill att det ska gå utför. 

Vi kan tala länge om vad man ska tänka på när man köper en ny dator. Det här var bara ett litet samtal från min sida i ämnet och jag kommer säkerligen att återkomma till det i framtiden.