Programmet HP Easy Scan och macOS Catalina.

Stötte på det här problemet ute hos kund för ett par dagar sedan. HP Easy Scan startar och dokumentet går igenom skannern på skrivaren men man får inte upp något i programmet. Efter lite efterforskning på nätet så hittade jag information hos HP angående detta. Det är tyvärr så att HP Easy Scan ännu inte stöder macOS Catalina. HP jobbar på detta och programmet kommer säkert att få en uppdatering som återställer funktionaliteten inom en snart framtid. MacOS Catalina har nyligen släpps och det här är en sån sak som kan hända när man uppgraderar snabbt inpå utgivningen av uppgraderingen. 

Ikonen för programmet Bildinsamling i macOS.
Ikonen för programmet Bildinsamling i macOS.

Vad ska man göra?

Tills dess att HP Easy Scan programmet har uppgraderats kan du använda Apples inbyggda program för skanning, Bildinsamling. Det fungerar och har alla funktioner som man behöver för att skanna. 

Bra jobbat HP!

Nej jag är inte sarkastisk! Även om man kan tycka att det är dåligt att ett program slutar att fungera med en uppgradering så tycker jag att det är en bra sak att HP tydligt talar om att just nu fungerar det inte, gör så här istället. Som tekniker anser jag att det inte finns något värre än tillverkare som inte erkänner att där finns ett problem med en enhet eller en mjukvara.