Ändra skärmstorleken i Chrome OS.

Chromebooks är vanliga datorer i skolorna. De har inte Windows eller macOS. De har helt enkelt Chrome OS som är ett linux baserat operativsystem som baserar sig runt Chrome och Googles molnfunktioner samt en del kring android. Man kan väl säga att en Chromebook används bäst uppkopplad mot Internet. Chromebooks har oftast inte någon imponerande hårdvara som supersnabba processorer eller massor av RAM-minne eller jättestora ssd diskar. Anledningen är att de helt enkelt inte behöver detta. Man kan väl säga att en Chromebook egentligen är som en mobiltelefon i datorformat. Med det sagt så finns det ju en del inställningar som kan vara bra att känna till för att få en bra datorupplevelse. 

Det ursprungliga syftet med en Chromebook var att den skulle vara liten och lätt att ta med sig. Det innebär ganska små skärmar med liten text. Numera finns det större Chromebooks med skärmar på 15” och jag har även sett ett par med 17”. Detta för att Chromebooks i många hem ersätter en vanlig PC eller Mac. Det kan den absolut göra. Faktum är att i vissa fall kan den vara att föredra framför en vanlig dator. 

Öka skärmstorleken:

Vad man än har för datormodell eller skärm så kan man uppleva att texten är för liten på skärmen. Så här gör du om du har en Chromebook och du upplever att teckenstorleken är lite för liten i gränssnittet. 

  1. Klicka på klockan för att öppna system menyn.
  2. Klicka på kugghjulet för att öppna Inställningar för Chrome OS. Du kan också hitta inställningar i app-menyn. Sök efter inställningar så får du fram appen i sökresultatet.
  3. På vänster sida klickar du på Enhet och sedan Skärmar på höger sida.
  4. Dra i skärm reglaget vid skärmstorlek för att öka och minska storleken på gränssnittet.
Ändra skärmstorleken i ChromeOS
Ändra skärmstorleken i ChromeOS